Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Οι μύθοι ζωντανεύουν στο Μουσείο Ακρόπολης, Greek Myths Come Alive at Acropolis Museum

Πήλινες Νίκες, ίσως διακοσμητικά στοιχεία στέγης κτηρίου (ακρωτήρια). 1ος-3ος αι. μ.Χ..

Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Το Μουσείο Ακρόπολης καλεί τους επισκέπτες, μαζί με τους αρχαιολόγους - φροντιστές του, να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν τους πασίγνωστους αρχαίους μύθους.

Το κινητό εργαστήριο «Μύθοι και εικόνες» του Μουσείου βασισμένο σε ένα επιλεγμένο αριστουργηματικό έκθεμα των αρχαϊκών ή των κλασσικών χρόνων απευθύνεται σε παιδιά 8 – 12 χρονών, υποστηρίζεται από τους αρχαιολόγους – φροντιστές του Μουσείου και διαρκεί 40 λεπτά. Είναι, δε, ένα από τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που προτείνει το Μουσείο από το μήνα Απρίλιο έως και τον Ιούλιο για τους μικρούς και τους μεγάλους του φίλους του επόμενους μήνες.

Για τους μικρότερους επισκέπτες του Μουσείου και συγκεκριμένα από 4 – 6 χρονών προτείνεται το πρόγραμμα «Εκπλήξεις ανάμεσα στα αγάλματα» με περιπάτους ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου που έχουν διαφορετικό άξονα και βοηθούν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να εξοικειωθούν με το χώρο του Μουσείου και να κάνουν μια πρώτη, ελκυστική γνωριμία με κάποιες από τις συλλογές του.

Για τις αρχαίες απολαύσεις που, δυστυχώς, δεν μένουν στο χρόνο καλούνται να μάθουν τα παιδιά 7 – 12 χρονών μέσα από το πρόγραμμα «Γλυκές προσφορές για Θεούς κι ανθρώπους». Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στα τάματα των αρχαϊκών χρόνων, τις αρχαίες γραπτές και εικονογραφικές πηγές για τα φθαρτά γλυκίσματα. Το εργαστήριο διευκολύνουν υλικά και σκεύη μαγειρικής.

Στο πρόγραμμα «Δημιουργώ τέχνη και τοπίο» τα παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών μαθαίνουν για τα αγάλματα και την τρισδιάστατη τέχνη και στη συνέχεια καλούνται τα ίδια να δημιουργήσουν τη δική τους τέχνη, καθώς επίσης και τον δικό τους χώρο που θα περιβάλλει την τέχνη τους μέσα από αντικείμενα και σύμβολα.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου της Ακρόπολης πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου